Saturday, November 8, 2008
Zombi Jalan Bahagia








































































Ecah yang dimekapkan oleh Abah Encem dia.. mula2 dia syok ja tayang muka dia kat org... rasa mcm lawa ja lepas mekap ek... tapi ecah tak tau abah encem mekap dia jadi zombi...heheheehe.. masa abah encem dukung tnjuk muka ecah di cermin.. ecah sendiri yang terkezut.. tapi bila dah ramai dok gelak2 dia terus gelak besar.. pastu siap buat mimik muka hantu plak kat org.. dah macam dalam filem zombi kampung pisang pulak ibu tgk ecah.. ecah dah pandai usik2 org.. walaupun kadangkala ecah ni mencabar kesabaran ibu dengan perangai2 ecah tapi ecah tetap menghiburkan dan permata hati ibu yang tiada tandingannya...
Ok ibu crita latest info tentang ecah lak ya.. Ecah dah pandai apa ya? Ecah bab menyanyi mmg pandai.. tapi ibu nak ecah pandai mengaji / baca quran jugak.. jgn asek menyanyi saja ok.. stakat ni mmg dah pandai baca doa makan.. doa tdoq pun ibu dah ajar tapi ecah buat dek aje.. hisshhh nak kena tau.. takpa, belajar pelan2 ya.. Bila nani atau ibu solat.. ecah pun ikut sama walaupun tungging terbalik tertib solatnya dan ecah suka hentam saja tapi ibu suka tgk anak ibu ada hati belajar ttg solat.. nanti lama2 pandai la kan..
Hmm...lagu yang ecah pandai menyanyi lagu ketahuan dari kumpulan matta dan lagu di ruang rindu kumpulan letto... walaupun kadang2 merapu jer lirik tapi kelakar bila dgr ecah menyanyi.
Bab menari? hmmmmm jgn cakap la... mmg kuat bergelek anak ibu ni.. mmg suka betoi menari. Sampai tgh makan di kedai makan pun bila ecah dgr lagu ecah nak goyang badan.. tapi bila abah tgk ecah malu pulak ya... takpa.. ecah kan anak perempuan.. ecah kena ada rasa malu tu dlm diri... Jadilah anak yang terbaik dalam keluarga dan cubalah jadi manusia yang hampir sempurna yang boleh dibanggakan oleh ibu dan abah ya...
posted by LAILATUL AI'SYA's GALLERY @ 6:25 PM   0 comments
Saturday, November 1, 2008
Selamat tinggal rambutku..




















Nak gunting rambut tak????? Tidakkkkkkkkkk!!!!
Walaupun puas memujuk ecah tetap tak mau digunting rambutnya.. dia kata rambut dia cantik.. Rambut ecah lebih kurang 4 inci dah cecah pinggang pun.. sebenarnya ibu pun sayang nak gunting rambut ecah tapi ibu rimas tgk rambut ecah yang tak kemas sebab ecah tak suka betul ikat rambut.. asek biar lepas dan mengerbang saja.. Rambut ecah ni mmg sengaja ibu biar panjang.. sebab bila ecah rambut pendek sewaktu bayi dulu ramai yang kata ecah ni lelaki.. So lepas first time buang rambut ecah masa kenduri cukur kepala di waktu ecah berusia 14 hari, ibu dah nekad taknak gunting lagi rambut ecah. Ibu nak rambut anak ibu panjang.. tapi bila ecah selalu tuang susu kat rambut time tdoq, ibu rasa mcm nak gunting pendek jer rambut tu.. habih rambut ecah rosak kena susu..
So lepas 3 thn, ibu decide nak potong pendek sket.. dan bila ibu tanya ecah nak gunting rambut atau tak, ecah terus kata nak.. ibu call tanya abah dan abah pun kata ok.. so mula operasi ibu ni.. walaupun lepas gunting rambut tu nampak tak sama dan sedikit senget, ibu dah gunting biar bawah dia sama jer time ecah mandi..
posted by LAILATUL AI'SYA's GALLERY @ 6:43 PM   0 comments
Wednesday, September 17, 2008
ECAH SAKIT..




Ecah sakit mulut.. jadi ulser byk tempat lak tu..kat bibir.. kat lidah.. lelangit dan pipi pun ada.. sian dia.. tak mau minum susu.. asek merengek ja.. pastu tak mau cakap.. mungkin sakit kot bila buka mulut tu... ibu sedih dan tak sampai hati betoi tgk anak ibu camtu..
posted by LAILATUL AI'SYA's GALLERY @ 7:29 PM   0 comments
Saturday, August 23, 2008
Mengkuang Dam lagi

Selipar favourite ecah.. tapi locengnya habih tercabut.. lasak sungguh!














Biasa la...mmg kerap bawak ecah mai sini.. kali ni beli sepeket makanan ikan.. semua habih ecah baling masuk dlm air.. pastu ecah ni mmg kuat posing.. bila ibu kata nak ambik gambar.. takyah suruh bagi pose comey2..ecah dah reti camna nak bergaya..cuma esok besar jgn ler jadi model lak ok..
posted by LAILATUL AI'SYA's GALLERY @ 8:20 PM   0 comments
Sunday, August 10, 2008
Ecah kat tempat favourite dia..





Ecah mmg suka tempat ni.. tempat ni namanya Mengkuang Dam atau Empangan Mengkuang.. jgn tak tau.. ecah dah pandai tunjuk direction utk ke sini.. dah pandai tunjuk kena kona kiri ke kanan.. mmg dah hafal jalan..
ni salah satu tempat feveret ibu jugak ye ecah.. dulu ibu rajin mai sini..tapi bukan mai dating ok.. ibu mai jogging, mai lepak2 dgn kawan ibu dan kalau dekat exam ibu mai study di pondok rehat kat atas tu...
tapi ecah suka mai sini sebab suka bagi fish makan.. kalau bawa dua buku roti pon tak penah cukup roti yg masuk ke air tu sket saja..yg lebihnya semua jatuh ke rumput sebab ecah baling pelan sangat.. lagi satu fish takut nak mai kat tepi2 gigi air tu sebab mulut ecah bising sgt.. asek dok menjerit2 ja panggil fish.. heheheh
apa pon ibu hope ecah enjoy that sweet time ok.. ni kenangan ecah bila ecah dah dewasa nanti..
posted by LAILATUL AI'SYA's GALLERY @ 8:10 PM   0 comments
Friday, August 1, 2008
Ecah dah pandai ape?








ecah dah baca doa tido.. dah pandai baca doa makan.. dah lancar dah... dan dah pandai menyanyi.. lagu ketahuan kumpulan mata dgn sayang2 alif aziz.. dan dah pandai tulis huruf A & I & number 1 & O... kira ok la tu..


pastu dah pandai kira..tapi suka sgt langkau.. 1,2,3,4,5,6,8,9,10,7



kalau dlm english one two three four five seven nine ten.. ( number 6 & 8 is always missing)



dlm bahasa cina pon dah reti sket.. ei er san ser.... yg ni dia pandai kira dari satu sampai sepuluh...tak langkau2 pun.. hihhiihii..



cakap english dah pandai sket2.. cakap melayu lagi ler terer kan.. pastu dah pandai cakap cina sket.. kira ok la tu kan..
posted by LAILATUL AI'SYA's GALLERY @ 7:54 PM   0 comments
Monday, July 7, 2008
Anak manja ibu..

Dah lama tak update blog anak manja ibu ni kan.. sori la sayang.. ibu busy sgt kat ofis.. kadang2 blog/fp ibu sendiri pon ibu tak sempat nak update gak..

Well perkembangan terbaru anak manja ibu apa ya... dah pandai apa??

Ok untuk pengetahuan semua.. aisya sekarang dah cakap terus.. takdak pelat2 dah...cuma sebutan huruf 'S' saja yg lain sket... Style shiela majid punya S = Shhh. Ok, ibu bagi contoh nooo.. aisya sebut kasaq jadi 'kashaq', sikit jadi 'shikit', sat jadi 'shat'. Lepas tu anak manja ibu ni cukup pandai posing.. asek nak pose je bila ibu nak ambik gambar.. kadang2 dok saja2 pon aisya suka buat pose ala-ala model konon2nya ada org amik gambar dia la tu... Hmm apa lagi ya perkembangan anak manja ibu ni? oh ya.. aisya dah pandai dan suka sgt dgn 'kerembere' (camera)...hhahahhahaaaaa... dah pandai amik gambar org.. walaupun kadang2 gambar org yg aisya amik tu takdak kepala la...takdak kaki la... gambar tgn saja la... mcm2.. well it's ok dear.. kalau aisya suka bidang fotografi ni, ibu tak larang ok.. ibu akan selalu sokong aisya.. dan ibu sgt suka bila time ibu nak p keja aisya selalu pesan (kalau aisya bgn awal dan dok depan pintu tgk ibu p keja ) aisya suka pesan apa tau... aisya pesan camni..." nanti ibu balik keja ibu cari aicah cepat-cepat tau.." That's why i miss u so much sayang... mmg time balik keja dan sampai kat umah tu aisya la org pertama yg ibu cari kan... dan ibu suka bila ibu sampai kat umah, aisya terus peluk kaki ibu.... hilang rasa letih ibu tau... ok la sayang... ibu akan update perkembangan aisya yg lain nanti ya... take care sayang..
posted by LAILATUL AI'SYA's GALLERY @ 6:00 PM   0 comments
about me
My Photo
Name:
Location: Somewhere in Lunas, Kedah, Malaysia
Udah Lewat
Archives
sutbok
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis ligula lorem, consequat eget, tristique nec, auctor quis, purus. Vivamus ut sem. Fusce aliquam nunc vitae purus. Aenean viverra malesuada libero. Fusce ac quam.
Links
Template by
Free Blogger Templates